kasim
kara

Projekt 5

Projekt 5

BESKRIVELSE:

Med udgangspunkt i den valgte opgave er jeres opgave at designe og programmere en digital løsning, hvor I har særligt fokus på anvendelse af centrale metoder til udvikling og test af brugergrænsefladen for at sikre en god brugeroplevelse.

GRUPPEKONTRAKT:

I dette projekt, har vi 5 mennesker i vores gruppe og vi var 5 mand i gruppen. Det giver fordel og ulemper til at lave projekt sammen. Det var en rigtig god stemning igennem hele projektet og vi har arbejdet sammen meget. Ulemper var alle mandlig og vi kunne ikke finde en anden øje i projektet.
Under starten af projektet har vi skulle lave en såkaldt gruppekontrakt, hvor vi bliver enige om diverse regler osv.
Det er også i denne, at man aftaler hvem der er projektleder, hvor man kan kontaktes, hvor alt fil delingen skal være osv.

Derudover bliver vores mål med projektet også lagt ud fra start af, så alle kunne være enige om hvordan dette projekt skulle forløbe sig.

Interpretation
Vi har mødt med matas medarbejder og snakke lidt om vores ideer og hun forklare hvordan man kan lave tingerne. Det er super dygtige kvinde og hun har hjulpet meget. Det er var meget vigtig klient mening og hun kan forstå vores forventning.

Ideation
Vi har meget tilfredse med vores ideer vi kom med. Vi fik lavet moodboards hver især, samt style tile, hvor vi arbejdet sammen og vi har vist vores idé til andre gruppemellemder. Jeg har kodedet vores html og css og vise til gruppen hvordan virker system. Det var en god forklaring og alle fortsåede.

Experimentation
User flow og scenario mapping var meget sjovt at lave dem. Så man forstår sin bruger. Vi fik lavet et hi-fi prototype, så vi kunne teste med den. Vi fik vist den til andre, så de kunne sige, hvad de syntes. Vi har testet også vores application. Jeg synes at det var også hård arbejde fordi man skal skrive messe ting og man skal også lære nyt.

Evolution
Det var igen at vi har skiftet tema under projektet. Jeg har lavet også dobbelt arbejde i projekt 4. Vi havde lavet forbedringer til vores projekt flere gange. Vi lavede først en applikation til det ene køn, hvor vi senere skiftede tema. Vi har lavet vores xd 2 gang og det spiller vores tid. Men det er ikke svært opgave.

Refleksion
Covid -19 har vi haft lidt hård at arbejde sammen og møde hinanden. Det bliver lidt svært til research. Men jeg syntes at projektet var rigtig godt. Det var meget spænde opgave. Vi har arbejdedet med matas og vi var 5 mand i vores gruppe. Heldigvis har vi lavet en applikation til mandlig kunder. Ellers det bliver meget svært at forståelse til kvindelig ting uden møde med nogen.

Vi har lært mange ny ting også projekt 5 periode. 3MVas syntes jeg var super og muligvis bruge det i fremtiden. Gruppen var super og der var altid godt humør, som gjorde at man gav den lidt ekstra.

Discovery
Ud fra de oplæg vi havde læst var målgruppen sat. Med den information ville vi gerne uddybe så vi lavede et spørgeskema og lagde det ud så folk kunne svare på spørgeskemaet. Det indeholdte de basale og spurgte ind til hvad det var de brugte og hvorfra de bruger det. Vi lavede derefter også research på andre sider, så vi vidste hvad sådan nogle sider indeholdte.

Vi kunne ikke komme i kontakt med kunderne, da de også sad derhjemme.
Da vi begyndte på alt research, fik vi meget hurtigt det samme resultat som alle andre grupper. Målgruppen var mand, da det var dem der altid handler ind i Matas.
Ifølge Hesehus, så handler den gennemsnitlige mand kun 1 gang pr 3 måned i matas, hvor kvinderne gør det langt oftere. Dette gjorde vi da der er stor forskel på hvordan en 16-24 årig handler på nettet, end hvad en 30-50 årig gør. Da målgruppen var på plads, begyndte vi at arbejde os over i en digital prototype.