Vores projekter
Aktion Børnehjælp arbejder for at sikre en tryg barndom for fattige og marginaliserede børn i Sydøstindien. Gennem projekter med fokus på uddannelse, rettigheder, sanitet og sundhed støtter Aktion Børnehjælp udsatte børn og befolkningsgrupper i Indien. Ved at involvere lokalsamfundet skaber vi lokal forankring og ejerskab fra start til slut. Det gør, at projekterne bliver bæredygtige og langtidsholdbare. Alle projekterne drives i tæt samarbejde med lokale samarbejdspartnere i Indien, som kender lokalområdet og befolkningen godt.
Lige ret til læring og sundhed
Roma
I delstaten Tamil Nadu er fokus rettet mod de dårligst stillede samfundsgrupper, der skal have adgang til offentlige tilbud som eksempelvis børnehave og skolegang.
Unge kvinder – fælles handling
Unge kvinder
Fra 1. september starter vi nyt projekt i Odisha med fokus på unge kvinders rettigheder og sundhed.
Covid-19 respons
Billede3
Coronapandemien har gjort fremtiden usikker for de fattigste. I Tamil Nadu oplyser og træner vi lokalbefolkningen for at begrænse smitten og sikre skolegang.
Familier bekæmper fejlernæring
Familier bekæmper fejlernæring
Vi arbejder på at forbedre fødevaresikkerhed og sikre den ernæringsmæssige sundhed hos børnefamilier i delstaten Orissa.
Bedre sanitet giver bedre sundhed
Bedre sanitet giver bedre sundhed
I delstaten Orissa skal uddannelse begrænse besørgelse i det fri, da det har vidtrækkende sundhedsskadelige konsekvenser for hele samfundet.
Sammenhold om børns rettigheder
???????????????????????????
I samarbejde med 10 skoler bliver indiske børn oplyst om deres rettigheder, så de selv kan være drivkraften bag at skabe positive ændringer i samfundet.
Fadderskaber i Aktion Børnehjælp
Gennem Aktion Børnehjælp kan du støtte udsatte børn og unge. Vi tilbyder flere typer fadderskaber, skolegang og uddannelse af børn, støtte til børn på børnehjem og sygeplejerskeuddannelser for unge kvinder.

Du kan støtte et enkelt barn eller ungt menneske, men du kan også blive fadder for en gruppe børn.

Læs mere om hver enkelte type fadderskab ved at vælge herunder.

Picture-1903-e1507103482200
Børnehjem i Kanyakumari
Gennem fadderskaber støtter Aktion Børnehjælp et børnehjem på Indiens sydspids i Kanyakumari, hvor børnene får en tryg opvækst.
28-e1507100119545
Visdomsskolen og børnehjem
Med skolen og børnehjemmet støtter Aktion Børnehjælp via fadderskaber de fattigste og mest udsatte børn i at skabe en fremtid for dem selv.
Afsluttede Projekter
Sammen med vores partnere har vi gennemført en lang række udviklingsprojekter med fokus på at forbedre indiske børns fremtid. Aktion Børnehjælp arbejder med en målsætning om, at lokalsamfundet skal få de nødvendige redskaber til selv at arbejde videre med projekterne, når projektperioden udløber. Det er bæredygtigt og langsigtet udviklingsarbejde. Herunder kan du læse om nogle af vores afsluttede projekter.
Børns rettigheder
Børnehaveklasser og lektiecaféer
Aktion Børnehjælp støttede tre centre, der fungerede som børnehaveklasser og lektiecaféer for børn af fattige romaer og oprindelige folk. Nu har lokale kræfter overtaget projektet.
16-S-e1507037149782
Sundhed og læring
I syv udvalgte landsbyer i delstaten Andhra Pradesh forbedrede Aktion Børnehjælp sundheden blandt mødre og børn.
13-e1507036751221
Sanitet og sundhed
I samarbejde med 10 skoler bliver indiske børn oplyst om deres rettigheder, så de selv kan være drivkraften bag at skabe positive ændringer i samfundet.
25-e1507099527863
Børnerettighedsgrupper
Gennem etablering af 20 børnerettighedsgrupper arbejdede Aktion Børnehjælp for at skabe bevidsthed om børns ret til uddannelse og sundhed.
Fadderskab
Støt børns rettigheder
Aktion Børnehjælp støtter aktivt fattige og udsatte børn og unge i Indien, så de får en tryg barndom og en god skolegang. Indsatserne omfatter både støtte til lokale ildsjæle, til familierne og til lokalsamfundene, så der skabes de bedste vilkår for børn og unge.
10 Projekter

Aktion Børnehjælp faciliterer i øjeblikket 10 projekter i Indien.

60+ år

Vi har siden 1960’erne hjulpet indiske børn og deres familier.

10 Partnere

Aktion Børnehjælp samarbejder med 10 indiske partnere i det sydøstlige Indien.

Det går midlerne til

Det er vores fornemmeste opgave at sikre en fornuftig og effektiv brug af betroede midler og vi gør en dyd ud af at holde de administrative udgifter på et minimum. Takket være alle vores frivillige kan vi levere kvalitet i samarbejde med vores partnere i Indien. Kig på vores facebook og tilmeld dig vores nyhedsbrev, så kan du følge med i hvordan det går med projekter, partnere, fadderbørn og andet. Herunder kan du se, hvordan vi bruger midlerne.
Uddannelse
Rettighedsprojekter
Sanitet og vand
Kommunikation i Danmark
Indtægtsskabende aktiviteter
Administration
Andre projekter