Børnehjem i Kanyakumari

I samarbejde med institutionen Sri Kanyakumari arbejder vi for at sikre ca. 130 børn en skolegang og sund opvækst.

I Indien vokser mange børn op uden én eller begge forældre. Nogen efterlades pga. fattigdom, andre mister deres forældre til sygdom, og en del familier er så fattige, at de ikke selv kan forsørge deres børn, selvom de gerne ville. Børnehjemmet i Kanyakumari tager sig af disse børn og giver dem en tryg og god barndom.

Børnehjemmet har eksisteret siden 1974. Børnene er delt op i tre mindre hjem; to for drenge og et større hjem for piger og drenge under 10 år. Hvert hus fungerer som en storfamilie, hvor de store tager sig af de mindre børn og hjælper hinanden med pligterne. Du kan læse mere om, hvordan du kan blive fadder og hjælpe et barn til en bedre fremtid her.

Roma-3
Samarbejdspartner i Indien
Kanyakumari

Sri Kanyakumari Gurukula Ashram

Kanyakumari er en af Aktion Børnehjælps ældste samarbejdspartnere. Sri Kanyakumari startede et børnehjem (ashram) i 1974. Organisationen har siden vokset sig stor og driver i dag tre børnehjem og en børnehave.

 

Dagligdagen og aktiviteter
Børnene får hver dag tre sunde vegetariske måltider, jævnlige lægetjek og går i skole. Skolen er en engelsk medium school, hvis daglige drift varetages af en søsterorganisation. Skolen har 3 børnehaveklasser og 1.-10. klasse. På skolen går der, ud over børnehjemsbørnene, også børn fra det omkringliggende område, som har mange fattige familier. Efter grundskolen hjælper børnehjemmet dem med at læse videre, så de kan få en god uddannelse.
Børnehjemmet har stor fokus på sundhed – både fysisk og mental. Børnene deltager derfor i obligatorisk yoga. Formålet med yoga er, ud over at holde kroppen sund, at øge børnenes koncentration og indlæringsevne, så de får mere ud af undervisningen i skolen.
Sundhed og selvforsyning
Børnehjemmet går meget op i, at maden laves af gode råvarer. Derfor har de flere marker, hvor de dyrker deres egne grøntsager. Aktion Børnehjælp har, med hjælp fra Grundfos, udviklet et landbrugsområde på 32 hektar, så udbyttet kan blive endnu større og bidrage til at øge børnehjemmet økonomiske uafhængighed.
Projekter i Indien
Læs Mere…
Lakshmi fra børnehjemmet fortæller: Én stor familie!
Giv et bæredygtigt bidrag
Det betyder alverden for en fattig indisk familie at have adgang til egne råvarer. Når du giver en køkkenhave, er du både med til at sikre ordentlig ernæring og en fremtidig indtægtskilde.