kasim
kara

2. Semester Eksamen

2. Semester Eksamen

Opgave beskrivelse
Opgaven lød på at lave en prototype application for at styre palle mix robot. Den skulle indrettes inde for den brugervenlige sektor, så lagermedarbejder der vil bruge application kan komme nemt og hurtigt ind og bruge den.

Min gruppe har valgt Robot Nordic, som er en virksomhed der arbejder med mix-palletering. Robot Nordics har brug for en styresystem til en palle robot. Et system skulle være nemt at benytte sig af, og lige til at lære som ny medarbejder.

Start af projekt
Inden discovery fasen lavede vi en gruppekontrakt og en projektplan, så vi kunne komme godt i gang med projektet.Det gik super godt, og vi fik det lavet forholdsvis hurtigt. Vi har skrevet gruppen evner og snakket hvordan vi kan udvikle hinanden. I denne gruppen arbejdede jeg første gange og jeg kender ikke så meget personlig gruppemedlemmer. Men de var meget velkommende.

Discovery
Vi har startede med at lave nogle undersøgelser. Vi har kontakt med nogle lagermedarbejder. Vi kunne ikke finde rigtigt en lager som de bruger palle mix robot men vi har lavet nogle undersøgelser hvordan lagermedarbejders kvalikation i arbejdsplads.

Derfor startede vi med at lave nogle små undersøgelser, det første der blev undersøgt, var det system som Robot Nordic allerede i forvejen havde. Det undersøgte vi med en såkaldt baseline test, hvor vi valgte at benytte os af 3mvas, som er en side hvor man kan undersøge hvad der blever set først på siden, og hvilket en person normalt vil se først på siden.

Det meste af den research vi fik lavet til projektet var førstehåndskilde fra selve Robot Nordic. Ud fra det og et lille kig på andre firmaer fandt vi frem til en målgruppe, som vi godt vidste i forvejen.

Vi har valgt nogle personas og jeg har designet vores personas med robot nordic farver.

Interpretation
Vi spurgte ind til Robot Nordic, om hvordan styresystem skal være, hvordan det skal virke og hvilken oplysninger vi skal lagt til robotten. Han har vist maskine prototype og det virkede godt. Det har givet idé til at lave applikation.

Da vi havde fået nogle idéer, og havde lavet blandt andet Paperprototyping og Userflows begyndte vi at tænke videre. Paperprototyping får man gruppemellemer idéer og vi kan koble sammen. Derefter har vi lavet XD, så vi endnu mere kunne vise hinanden i gruppen hvad vi havde tænkt.

Vi blev så enige om en idé til hvad vi ville lave og udviklede vores idéer i XD.

Experimentaion
Jeg har fundet 3 persone som vi kan lave interview. De arbejder i lager og de har mange forskellige års erfaring. Så vi har fået nogle svar og teste vores applikation.

Evolution
Vi har i løbet af processen fundet ud af hvad tingene gjorde og hvad vi kunne forbedre. Vi gik frem og tilbage imellem faserne for at finde frem til hvad det er der er bedst og hvad der gav mening.

Refleksion
Jeg syntes selv at dette projekt gik super godt. Vi startede rigtig godt ud med alle de ting vi lavede. Vi mødte op på samme tidspunkt hele tiden. Det var første gang arbejdede jeg med dette gruppe. De har hjulpet meget at deltage i gruppen. Vi har arbejdet godt i corona tiden. Vi var rigtig hjælpsomme og hjalp hinanden med nogle ting, som vi ikke helt havde styr på.

I sidste har jeg mærket at savne skolen, lærerene og hele. Det er godt at møde med nogen at snakke med forskellige ting og lære nyt.